2 Nisan 2010 Cuma

YİNE... YENİDEN... LA VITTORIA SARA NOSTRA!

Ankaragücü 0-0 Beşiktaş


Beşiktaş'ta "yaratıcı oyuncu" öbeğinin tamamı sakat statüsüne girince, bu skor kaçınılmaz oldu. Mega defansif bir kadro ile Ankaragücü karşısına çıkan Beşiktaş, haliyle pozisyon bulmakta zorlandı karşı kalede. Maçın neredeyse tamamını, Ankaragücü'nün tecrübeli Avrupalıları ile geliştirdiği pozisyonları savurmakla geçirdik. Rüştü yine günündeydi Tanrı'ya şükür. Son dakikalarda, Bobo'nun direkten dönen topu ise büyük şanssızlıktı.


Takımda öne çıkan, sivrilen bir oyuncu bulmak zor. İsim veremiyorum. Ancak, İbrahim Kaş'a bu noktada değinebiliriz. Artık yazmalı bunu, görünen köy kılavuz istemez. Kaş, Beşiktaş'ın topçusu değil, olamaz da. Bir defans oyuncusunun bu kadar dağınık olmaya hakkı yok. Maç içinde yaptığı kritik müdahaleler yok mu? Var tabii.. Görmezden gelmiyorum. Lakin, performansını genel anlamda değerlendirecek olursak, bu maçta yaptığı o müdahaleler, sezon başından beri yaptığı hataları örtmeye yetmez. Örtmek için arka arkaya 10 maç falan 100%'lük pozisyonu engellemesi lazım.


Neyse, velhasıl kelam, bu beraberlik, bize çok şey de kaybettirebilir, şampiyonluğu da getirebilir. Gün itibarı ile bilmiyoruz. Rakiplerin puan kaybetmesini bekleyeceğiz normal olarak. Ben inanıyorum ki, bu takım Trabzon ve Fenerbahçe maçlarından alnının akıyla çıkabilir. Tek şartla...


İnanırsa! Savaşırsa!


Ankaragücü maçındaki gibi sahada dolanırsak, inanmazsak, savaşmazsak, şans da yardım etmez bize.


Biz inandık... Siz de inanın...


La Vittoria Sara Nostra!






Dipnot: Ankaragücü seyircisinin hırsızlığı ve ne kadar boş bir tribün olduğu konusu, bir sonraki yazıda...

Hiç yorum yok: